Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Зелен фасул с пушено месо

Зелен фасул с пушено месо

Зелен фасул с пушено месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Откакто започнах да добавям пушено месце към зеления фасул, дори и мъжете вкъщи искат допълнително"

Необходими Продукти

  • пушен бекон - 150 г
  • зелен фасул - 250 г ( пресен)
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • кетчуп - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, измийте и нарежете на парчета зеления фасул.

В тенджера сложете 3 с.л олио. Добавете бекона и го запържете до златисто.

Сложете всички зеленчуци, предварително нарязани на дребно, и зеления фасул. Запържете за 5 минути.

Добавете червения пипер, а след малко, кетчупа и царевичното нишесте. Налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Варете на тих огън до готовност.

Сервирайте, докато е топло, с лъжица кисело мляко, поръсен с копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: