Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки скалопини с манатарки и сметана

Пуешки скалопини с манатарки и сметана

Пуешки скалопини с манатарки и сметана
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Разкошно ястие от апетитно пуешко филе и ароматен гъбен сос Перфектна комбинация, която трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 500 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 1 + 1 с.л.
  • манатарки - 300 г, замразени
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • готварска сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото филе на тънки пържолки.

Поръсете ги със сол, черен пипер и къри и оставете за час в хладилника.

Оваляйте всяко филе в брашно и изтупайте излишното количество, след което ги запържете в загрято олио и 1 лъжица масло за 3-4 минути от всяка страна, до златисто.

Извадете филетата в чиния и в същата мазнина запържете гъбите и едро нарязана глава червен лук.

Манатарките може да замените с друг вид гъби, например кладница или печурки.

Добавете и още една лъжица масло.

Щом лукът омекне, прибавете сол и черен пипер на вкус, както и ситно нарязани 3-4 скилидки чесън.

Запържете и чесъна за минута, докато отпусне аромата си и прибавете виното.

Намалете степента на котлона и гответе около 5 минути.

След това добавете сметаната и разбъркайте.

Ако гъбеният сос е станал прекалено гъст, може да добавите и малко количество вода.

Върнете филетата в тигана, наредени върху гъбения сос, покрийте с капак и оставете на котлона да къкри още до 5 минути.

Сервирайте пуешките скалопини веднага, поляти със соса и чаша бяло вино.

Пуешките скалопини с манатарки и сметана са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: