Начин на приготвяне
Нарежете пуешкото филе на тънки пържолки.
Поръсете ги със сол, черен пипер и къри и оставете за час в хладилника.
Оваляйте всяко филе в брашно и изтупайте излишното количество, след което ги запържете в загрято олио и 1 лъжица масло за 3-4 минути от всяка страна, до златисто.
Извадете филетата в чиния и в същата мазнина запържете гъбите и едро нарязана глава червен лук.
Манатарките може да замените с друг вид гъби, например кладница или печурки.
Добавете и още една лъжица масло.
Щом лукът омекне, прибавете сол и черен пипер на вкус, както и ситно нарязани 3-4 скилидки чесън.
Запържете и чесъна за минута, докато отпусне аромата си и прибавете виното.
Намалете степента на котлона и гответе около 5 минути.
След това добавете сметаната и разбъркайте.
Ако гъбеният сос е станал прекалено гъст, може да добавите и малко количество вода.
Върнете филетата в тигана, наредени върху гъбения сос, покрийте с капак и оставете на котлона да къкри още до 5 минути.
Сервирайте пуешките скалопини веднага, поляти със соса и чаша бяло вино.
Пуешките скалопини с манатарки и сметана са готови.