Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински карета с манатарки и сметана

Свински карета с манатарки и сметана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Свински карета с манатарки и сметана1 / 2
27/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако сте почитатели на месцето, знаете че няма нищо по-вкусно от една майсторски приготвена пържола с богат сос. От нас рецептата, от вас пиенето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г свински карета
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 гр.
  • манатарки - 300 г гъби
  • бяло вино - 1/2 ч.ч., сухо
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сметана - 200 г заквасена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на ситно. Гъбите се почистват и режат на средни парчета. Месото се подправя с черния пипер и солта.

В дълбок тиган загряване маслото и за кратко запечатваме каренцата от двете страни.

Вадим месото и в същата мазнина прибавяме лука и чесъна, задушаваме за кратко и се добавят гъбите, докато придобият златист цвят. Добавяме сметаната и разбъркваме.

Отстраняваме от котлона.

В тава подреждаме каретата, заливаме със зеленчуците и сметаната.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 мин.

При сервиране поръсваме с наситнения магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анастасия А.
Анастасия А.
Не видях къде и кога се добавят виното и мащерката... Иначе си го сготвих по усет ?
13.03.2021 21:16
2