Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват, морковите и лукът се обелват и нарязват на ситно. Тиквичкате се реже на малки кубчета, целината и магданоза нарязваме на също на ситно. Картофа, обелен, се реже на малки кубчета.
В тиган със загрято олио сипваме нарязаните зеленчуци, общата маса да е около 500 грама.
Готвим за 10 минути да омекнат, после се поръсва със сол, черен пипер и подправките. Разбърква се с добре, прибавя се маслото и готвим още 5-10 минути. Снема се от котлона, оставя се малко да се охлади, сипваме в чопър и смиламе на пюре.
Пюрето се разпределя върху хартия за печене като малко правоъгълниче и поставяме във фризера за 10-12 часа да стегне. Изважда се и с остър нож се режат кубчета, като бульончета, вие си определете колко да е големината.
Всяко се поставя върху изрязано квадратно парче хартия и нареждаме в кутия, която се съхранява във фризера, защото няма добавени консерванти, като бульоите в магазина освен сол.
Винаги ще имате под ръка вкусен домашен бульон за приготвяне на ризото, супи, яхнии. Направете си, заслужава си :)))
В бульончето може да добавете и зеленчуци по ваш избор, като червено цвекло, спанак, лапад, зелен боб и др.
Коментари