Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички със сирене и царевица

Пълнени тиквички със сирене и царевица

Пълнени тиквички със сирене и царевица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Внасяме уточнение за любителите на мръвката - спокойно, в плънката има и бекон"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • бекон - 100 г
  • лук - 1 бр.
  • царевица - 1 консерва (малка)
  • краве сирене - бучка
  • моцарела - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги разрежете през средата на лодки. Издълбайте вътрешността с помощта на лъжица.

Нарежете на дребно заедно с лука. Сложете тиквичките в тавичка. Поръсете с малко сол и зехтин. Запечете за 20-30 минути на 200 градуса.

В тиган с малко мазнина сложете на котлона да загрее. Добавете лука и вътрешността на тиквичките. Запържете за няколко минути.

Добавете бекона, нарязан на малки парчета. Запържете до златисто. Сложете сол и черен пипер. Махнете от котлона.

Сложете царевицата, моцарелата (нарязана на малки парчета) и кравето сирене (натрошено). Разбъркайте добре.

Извадете тиквичките от фурната. Напълнете с плънката. Поръсете с кашкавал и върнете отново във фурната. Печете пълнените тиквички до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: