Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с царевица и ориз

Постни пълнени чушки с царевица и ориз

Постни пълнени чушки с царевица и ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Радост за очите и наслада за небцето - кой може да устои на подобно предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 - 8 бр. изпечени и почистени
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • царевица - 1 к.ч. замразена
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и нарязваме на много ситно. Моркова белим, измиваме и нарязваме на малки кубчета.

В олио (3 с.л.) и малко вода задушаваме нарязаните морков и лук. Прибавяме и замразената царевица. Задушаваме, докато останат на мазнина, като разбъркваме и прибавяме измития ориз (1/2 ч.ч.).

Подправяме с черен пипер, сол, чубрица и магданоз на вкус. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3 ч.ч.). Варим, докато оризът и зеленчуците са готови - сварени.

С приготвената плънка напълваме печените чушки. Слагаме ги в намазана с олио тавичка и поливаме с малко олио.

Запичаме пълнените чушки за кратко във фурна до готовност.

Постните пълнени чушки с царевица и ориз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: