Начин на приготвяне
Рецептата е за тавичка - квадратна или правоъгълна, приблизително с големина 20х20 см.
Застилате я с хартия за печене, като отгоре намазвате добре с масло и подреждате бисквитите, а върху тях почистените, обелени и нарязани на дължина круши.
В купа разбивате маслото и захарта, после с двете яйца и като стане на гъст крем добавяте пресятото с бакпулвера брашно. Разбърквате добре и накрая слагате ароматите и смлените орехи.
Разпределяте върху крушите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути, докато сладишът почервенее добре отгоре.
Ако се пипне с пръст или се набоде ще е мек. Това е така, тъй маслото е разтопено, а брашното не е много.
Като се изпече сладкишът се охлажда добре и после задължително в хладилник за поне 2-3 часа да стегне. Страхотен и ароматен!
Коментари