Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с масло и круши

Сладкиш с масло и круши

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Сладкиш с масло и круши
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ароматен студен сладкиш, който се консумира с удоволствие и... без мярка"

Необходими Продукти

  • бисквити - 10 - 12 бр.
  • круши - 2 средни
  • масло - 170 г
  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • орехи - 80 г смлени
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия
  • канела
  • джинджифил - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за тавичка - квадратна или правоъгълна, приблизително с големина 20х20 см.

Застилате я с хартия за печене, като отгоре намазвате добре с масло и подреждате бисквитите, а върху тях почистените, обелени и нарязани на дължина круши.

В купа разбивате маслото и захарта, после с двете яйца и като стане на гъст крем добавяте пресятото с бакпулвера брашно. Разбърквате добре и накрая слагате ароматите и смлените орехи.

Разпределяте върху крушите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути, докато сладишът почервенее добре отгоре.

Ако се пипне с пръст или се набоде ще е мек. Това е така, тъй маслото е разтопено, а брашното не е много.

Като се изпече сладкишът се охлажда добре и после задължително в хладилник за поне 2-3 часа да стегне. Страхотен и ароматен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена
Елена
Ще се радвам някой от вас ако сподели с мнение някоя от моите рецепти .
21.10.2019 18:00