Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш Трите чаши с ябълки и тиква

Сладкиш Трите чаши с ябълки и тиква

Сладкиш Трите чаши с ябълки и тиква
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Признаваме, че може да изцапате малко повече от три чаши, но този сладкиш е страхотен и си струва да се опита"

Необходими Продукти

  • тиква - 400 г обелена
  • ябълки - 600 г
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • масло - 120 г
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. ядки нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Настържете и тиквата. Прибавете ореховите ядки, канелата и кафявата захар. Разбъркайте.

Смесете сухите съставки в купа и прибавете бакпулвера. Размесете.

Намажете дъното на тава с подвижен ринг с масло.

Изсипете 1/3 част от сухата смес. Сложете равномерен пласт от плодовата смес.

Посипете отново от сухата смес и останалата част от плодовата смес.

Настържете маслото, предварително замразено с едро ренде върху наредените пластове.

Отгоре поръсете с останалата суха смес.

Изпечете ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна до 200 градуса.

Готовият сладкиш с грис охладете и нарежете преди поднасяне.

Да ви е сладко с този сладкиш Трите чаши!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: