Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Настържете и тиквата. Прибавете ореховите ядки, канелата и кафявата захар. Разбъркайте.
Смесете сухите съставки в купа и прибавете бакпулвера. Размесете.
Намажете дъното на тава с подвижен ринг с масло.
Изсипете 1/3 част от сухата смес. Сложете равномерен пласт от плодовата смес.
Посипете отново от сухата смес и останалата част от плодовата смес.
Настържете маслото, предварително замразено с едро ренде върху наредените пластове.
Отгоре поръсете с останалата суха смес.
Изпечете ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна до 200 градуса.
Готовият сладкиш с грис охладете и нарежете преди поднасяне.
Да ви е сладко с този сладкиш Трите чаши!