Бисквитена торта с кокос и домашен крем

21/10/2019
"Затворете очи, поемете дълбоко въздух и кажете - По дяволите да върви диетата, сега си отрежете парче торта "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 761
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за крема
  • прясно мляко - 750 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 40 г
  • канела - пръчка
  • лимони - кората
  • още
  • кокосови стърготини
  • крокан - от бадеми
  • бисквити - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете крема, като сложите сметаната в касерола. Заделете 100 мл от прясното мляко, а останалото излейте при сметаната.

Добавете канелата и кората от лимон. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Оставете за половин час, за да поеме хубаво аромата от канелата и лимона. Прецедете и върнете в касеролата.

В купа сложете жълтъците, царевичното нишесте, захарта и заделеното мляко. Разбъркайте с тел.

На тънка струйка добавете сместа в касеролата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври и сгъсти.

В подходяща форма наредете ред бисквити. Сложете част от крема (още докато е топъл), поръсете с кокосови стърготини, отново ред бисквити и завършете с крем.

Поръсете отново бисквитената торта с кокосови стърготини.

Сложете плътно парче стреч фолио и оставете в хладилника да стегне.

Извадете бисквитената торта с кокос и домашен крем и декорирайте по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар