Начин на приготвяне
Млякото (от което ни трябва 1 л за крема и около 300 мл да топим бисквитите) се оставя на котлона да заври, към него прибавяме и маслото.
Отделно се разбиват яйцата, захарта, брашното и малко от млякото, за да стане на гъста еднородна смес.
Когато млякото заври, сместа се прибавя при непрекъснато бъркане.
Вари се 4-5 минути до сгъстяване. Отстранява се от котлона и се прибавя ванилията.
Разделяме пухкавия крем на две части, като в едната част слагаме какаото и разбъркваме до хомогенна смес.
Във форма или тавичка по избор се редят ред бисквити, като всяка от тях се потапя в останалото мляко (много бързо докато не е омекнала), ред крем.
И така, докато свършат крема и бисквитите се реди както следва ред бисквити, ред крем - веднъж от каковия, веднъж от ваниловия крем.
На всеки ред крем настъргваме по малко портокалова кора. Получават се горе-долу четири реда бисквити и четири реда крем.
На последния ред крем поръсваме с шоколадови пръчици.
Бисквитената торта с пухкав домашен крем се слага в хладилник за 3-4 часа и след това се консумира.
Охладената бисквитена торта хапваме с наслада!