Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с пухкав домашен крем

Бисквитена торта с пухкав домашен крем

Бисквитена торта с пухкав домашен крем
Снимка: Потребител#245770
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Страхотна бисквитена тортичка с пухкав крем - започваме веднага"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1.300 л
  • краве масло - 60 г
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бисквити - 1 и 1/2 опаковка Закуска
  • какао - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото (от което ни трябва 1 л за крема и около 300 мл да топим бисквитите) се оставя на котлона да заври, към него прибавяме и маслото.

Отделно се разбиват яйцата, захарта, брашното и малко от млякото, за да стане на гъста еднородна смес.

Когато млякото заври, сместа се прибавя при непрекъснато бъркане.

Вари се 4-5 минути до сгъстяване. Отстранява се от котлона и се прибавя ванилията.

Разделяме пухкавия крем на две части, като в едната част слагаме какаото и разбъркваме до хомогенна смес.

Във форма или тавичка по избор се редят ред бисквити, като всяка от тях се потапя в останалото мляко (много бързо докато не е омекнала), ред крем.

И така, докато свършат крема и бисквитите се реди както следва ред бисквити, ред крем - веднъж от каковия, веднъж от ваниловия крем.

На всеки ред крем настъргваме по малко портокалова кора. Получават се горе-долу четири реда бисквити и четири реда крем.

На последния ред крем поръсваме с шоколадови пръчици.

Бисквитената торта с пухкав домашен крем се слага в хладилник за 3-4 часа и след това се консумира.

Охладената бисквитена торта хапваме с наслада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: