Начин на приготвяне
Разбивам яйцата с 200 мл от млякото. Добавям брашното, нишестето и ванилията.
Останалото мляко загрявам на котлона със захарта. Когато е загряло млякото, но не кипнало, изсипвам яйчената смес бавно и бъркам, докато се сгъсти кремът.
Оставям го 2-3 минутки, за да се свари хубаво брашното, и махам от огъня.
Слагам му маслото и в една тавичка започвам да редя бисквитките, като предварително ги топвам за секунди в прясно мляко.
Ред бисквити слагам на дъното, после слагам ред от топлия сладкарски крем.
Редувам до изчерпване на продуктите.
Отгоре поръсих бисквитената торта със смлени орехи, но вие може да гарнирате по вкус с други ядки или шоколад.
Прибирам бисквитена торта с домашен сладкарски крем в хладилника за 3 - 4 часа, след което тортичката е готова за консумация.
Коментари