Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Свежа есенна салата с дюли и червено цвекло

Свежа есенна салата с дюли и червено цвекло

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719886745
Свежа есенна салата с дюли и червено цвекло
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"А от дюлите ако знаете каква салата ще направим, без думи ще останете направо"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • моркови - 300 г
  • червено цвекло - 1 бр.
  • дюля - 1/2
  • лимони - 1/2
  • зехтин - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете свежа зелка, почистете и наситнете с нож или ренде.

Почистете и по същия начин настържете морковите и червеното цвекло.

В купичка настържете максимално ситно дюлята.

При нея изцедете сока на половин лимон.

Прибавете зехтина и бъркайте до получаване на хомогенност след което пасирайте.

Получената дюлева смес прибавете към настърганите зеленчуци.

Добавете сол на вкус.

Разбъркайте добре салатата с цвекло.

Нужно е салатата с цвекло и дюли да престои около половин час преди сервиране, за да се овкуси добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: