Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз, праз и гъби

Пилешки бутчета с ориз, праз и гъби

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки бутчета с ориз, праз и гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Признайте си - друго си е в дома да замирише на една такава българска гозба от най-вкусните"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • праз - 1 стрък голям
  • гъби - 1 буркан стерилизирани
  • ориз - 300 г кафяв
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете бутчетата.

В тава с капак нагрейте олиото и запържете бутчетата, поръсени с черен пипер на вкус - до златисто кафяв загар.

Прибавете нарязания на по едро праз, прецедените гъби и пържите до омекване на праза.

Прибавете измития и прецеден ориз и разбъркайте за 1-2 минути. Посолете ястието на вкус и налейте 900 мл гореща вода, разбъркайте.

Поставете тавата със затворен капак в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печене до готовност на ориза.

Извадете готовото пиле с ориз и оставете при затворен капак, за да се задуши.

Вкусни и сочни пилешки бутчета с ориз, праз и гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: