Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз и гъби

Пилешки бутчета с ориз и гъби

Пилешки бутчета с ориз и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудиш се какво да сготвиш днес? Няма нищо по-хубаво от тази невероятна запеканка за пилешки бутчета с хрупкава кожичка, поднесени с гарнитура от ароматен ориз гъбки - запечени на бавен огън във фурната"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и задушаваме. След като смени цвета си, добавяме почистените и нарязани гъби.

След като и те се задушат, прибавяме измития ориз. Доливаме половин чаша вода и разбъркваме периодично до набъбване на ориза.

Подправяме със сол и черен пипер. Прехвърляме в съд за печене. Доливаме още 3 ч.ч вода. Отгоре нареждаме измитите и осолени бутчета.

Печем пилешките бутчета с ориз и гъби в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50-60 минути.

Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото ни пиле с ориз или този вкусен ориз с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Вкусно!
06.05.2016 21:13
1