Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печени пилешки бутчета с праз и гъби

Печени пилешки бутчета с праз и гъби

Печени пилешки бутчета с праз и гъби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
07/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пилешки бутчета с праз и гъби - порция-мечта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • гъби - 1/2 буркан
  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 с л
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета в подсолена вода за 20 минути и отцедете.

Нарежете праз на полумесеци, гъби нарежете на парчета.

Намажете всяко бутче със сол, малко черен и червен пипер.

Сложете ги в тавичка, а край тях сипете нарязания праз и гъбите с половината течност от буркана. Долейте и 1 к.ч. вода.

Върху месото сложете парчета масло и поръсете с 2-3 лъжици олио.

Печете в загрята фурна 180°C до златист цвят на пилето.

Сервирайте бутче с гарнитура от гъби и праз.

Бърза и вкусна вечеря или обяд са тези печени пилешки бутчета с праз и гъби!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: