Начин на приготвяне
От изброените продукти се омесва меко тесто, което се оставя да втаса до удвояване на обема.
Откъсват се парченца от тестото и се правят топчета с големина на лешник, които се нареждат върху пекарска хартия в тава и се оставят отново да втасат до удвояване на обема.
Слагат се в студена фурна, тя се включва на 170 градуса на долен реотан и вентилатор. Когато се позачервят отстрани, се включва и горен реотан.
Като са готови, се изваждат и се намазват с разбито яйце и 2 с.л. олио и се поръсват със сусам.
Допичат малките питки се за няколко минути, само да се зачерви яйцето отгоре.
Изваждат се пълнените мини питки, оставят се да изстинат, отрязват им се капачета, издълбават се и се пълнят с пълнежа.
Отгоре се поставя капачето за украса, но може и без него.