Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с карфиол и риба тон

Паста с карфиол и риба тон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Паста с карфиол и риба тон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тази паста така ми се услади, че усещам как често-често ще я приготвям"

Необходими Продукти

  • карфиол - 300 г
  • паста - 150 г
  • риба тон - 120 г консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • зехтин
  • лiмонова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички и го сварете в подсолена вода с резенче лимон. Прецедете и намачкайте с вилица.

В тиган загрейте чашка зехтин. Запържете за кратко скилидка чесън до златисто и я извадете.

В ароматизирания зехтин изсипете карфиоленото пюре. Добавете една консерва риба тон, от която предварително сте излели олиото.

Разбъркайте продуктите и отдръпнете съда от котлона.

Сварете пастата - най-добре де са са пенне ригате, във вряща подсолена вода според указанието за време върху опаковката. Прецедете и веднага прехвърлете в тигана с карфиола.

Налейте малък черпак от водата, в която сте сварили пастата. Върнете тигана на котлона за 4-5 мин, като бъркате непрекъснато, докато пастата се овкуси добре.

Насипете горещата паста с карфиол и риба тон в чинии, поръсете с щипка настъргана лимонова кора и поднесете веднага.

Ще се учудите колко е вкусна!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: