Начин на приготвяне
Заливаме булгура с чаша топла вода и чакаме да набъбне, след което прибавяме рендосан лук всички подправки и започваме да месим, докато стане еднородна смес, която се събира в ръце. Правим малки кюфтета на ръце и ги оставяме в хладилника да стегнат.
Взимаме една голяма купа, омесваме тестото за лаваша и чакаме та втаса, след което правим малки топки и чакаме пак да втасат, след което ги разточваме, колкото една голяма чиния и печем на сух тиган върху котлона.
И накрая идва сервирането с чийкюфте.
Режете лаваша на четири и редите около едно за сервиране после редим зеленията и чийкюфтето, слагаме сосовете настрани и сервираме.
Начинът на ядене е: взимате една питка лаваш слагате вътре чийкюфте, зеленина салата, изстискате лимон завивате на руло като катми и си хапвате, потопен във сос.