Чий кюфте в домашен лаваш

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Чий кюфте в домашен лаваш6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако е наполовина толкова вкусно, колкото звучи - значи е направо върховно - иска си опитване и още как"

Необходими Продукти

  • лаваш - 10 бр. питки
  • вода - 2 в.ч.
  • брашно - 5 в.п.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • мая - 1 п.к.
  • [за вътре:
  • салата айсберк - половин малка глава
  • лимонн - 1 бр.
  • сос от нар - 50 мл
  • лют сос - 50 мл
  • За чийкюфте
  • булгур - 1 в.ч.
  • доматен концентрат - 2 с.л. (салча)
  • пиперен концентрат - 1 с.л. (бибер салчасъ)
  • лук - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • исот - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме булгура с чаша топла вода и чакаме да набъбне, след което прибавяме рендосан лук всички подправки и започваме да месим, докато стане еднородна смес, която се събира в ръце. Правим малки кюфтета на ръце и ги оставяме в хладилника да стегнат.

Взимаме една голяма купа, омесваме тестото за лаваша и чакаме та втаса, след което правим малки топки и чакаме пак да втасат, след което ги разточваме, колкото една голяма чиния и печем на сух тиган върху котлона.

И накрая идва сервирането с чийкюфте.

Режете лаваша на четири и редите около едно за сервиране после редим зеленията и чийкюфтето, слагаме сосовете настрани и сервираме.

Начинът на ядене е: взимате една питка лаваш слагате вътре чийкюфте, зеленина салата, изстискате лимон завивате на руло като катми и си хапвате, потопен във сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: