Наложен щрудел с тиква и джинджифил

24/10/2019
"Оставете всичко, което правите и бързо елате - този щрудел трябва да се изяде, докато е топъл "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо678
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и рендосва на едро ренде.

В купа смесваме захар, кардамон и прах от джинджифил и се разбърква.

В широка правоъгълна тава, намазана с олио, се реди кора, поръсваме с олио и разпределяме настъргана тиква и захар с подправките.

Така се нареждат всички кори с плънка. Нарязва се на квадрати, поливаме отгоре струя олио и печем в загрята фурна 180°C около 25 минути до златисто.

Изважда се щруделът с тиква, напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа.

После наложеният щрудел с тиква се поръсва с пудра захар и сервираме с чаша чай или кафе за следобедна закуска.

Бързо и вкусно!

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар