Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Наложен щрудел с тиква и джинджифил

Наложен щрудел с тиква и джинджифил

Наложен щрудел с тиква и джинджифил
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Оставете всичко, което правите и бързо елате - този щрудел трябва да се изяде, докато е топъл"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • олио - 1 к.ч. за поръсване
  • тиква - 600 г настъргана
  • кардамон - щипка
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • захар - 1 к.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и рендосва на едро ренде.

В купа смесваме захар, кардамон и прах от джинджифил и се разбърква.

В широка правоъгълна тава, намазана с олио, се реди кора, поръсваме с олио и разпределяме настъргана тиква и захар с подправките.

Така се нареждат всички кори с плънка. Нарязва се на квадрати, поливаме отгоре струя олио и печем в загрята фурна 180°C около 25 минути до златисто.

Изважда се щруделът с тиква, напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа.

После наложеният щрудел с тиква се поръсва с пудра захар и сервираме с чаша чай или кафе за следобедна закуска.

Бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: