Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с варени яйца, луканка и маслини

Пица с варени яйца, луканка и маслини

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пица с варени яйца, луканка и маслини
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
26/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Един въпрос не ни дава мира - защо правим кръгла пица, която се слага в квадратни кутии и се реже на триъгълници"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 к.л. суха
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - бяло
  • за гарниране
  • луканка - 50 г
  • маслини - 5 - 6 бр. без костилки
  • кисели краставички
  • кетчуп - 3 - 5 с.л. или лютеница
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 3 с.л. натрошено
  • кашкавал - 80 - 100 г настърган
  • чубрица
  • самардала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото за пица, като в купа сипваме кисело мляко (1/2 ч.ч.) и към него прибавяме суха мая (1 к.л.), бакпулвер (1 к.л.) сода за хляб (1 к.л.).

Разбъркваме и като шупне сместа, наливаме леко затоплена вода (1/2 ч.ч.). Прибавяме сол, захар и зехтин.

Постепенно слагаме брашно, колкото е необходимо да омесим меко, нелепнещо тесто. В подходяща тавичка, слагаме хартия за печене. Намазваме я с мазнина и разстиламе тестото.

Отгоре напръскваме със зехтин, намазваме добре и слагаме в натоплена на 50 градуса фурна. Оставяме за 30 минути.

През това време сваряваме яйцата (2 бр.) за 8 минути. Готовите яйца, охлаждаме и белим. Нарязваме на кръгчета. Приготвяме и другите продукти за гарниране на пицата.

Луканката (50 г може и повече), нарязваме на малки парченца. Краставичките на тънки колелца. Нарязваме и маслините.

Увеличаваме градусите за печене на фурната на 180 и без да изваждаме блата за пица, изпичаме до бледо розово (за приблизително 10-15 минути). Тогава изваждаме тавата с блата от фурната.

Включваме само на горно нагряване. Върху блата намазваме лютеница или кетчуп. Подреждаме нарязаните варени яйца, а между тях слагаме парченца луканка, краставици и маслини.

Поръсваме отгоре натрошено сирене (3 с.л.) и навсякъде настърган кашкавал (80-100 г). Ръсваме върху пицата с варени яйца, луканка и маслини чубрица и самардала.

Поливаме със струйка зехтин и слагаме във фурната, да се запече отгоре до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: