Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Лесна пица с маслини и царевица

Лесна пица с маслини и царевица

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Лесна пица с маслини и царевица
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Бърза и лесна пица, която може да приготвите с децата"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 2 пакетчета
  • захар - 20 г
  • сол - 10 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • За плънката
  • лютеница - домашна
  • шпек - 300 г
  • маслини - 100 - 150 г
  • царевица - 150 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително пресях брашното за нашата любима пица.

Сухата мая разтворих в малко прясно мляко. Разбърках хубаво и добавих яйцето. Отново разбърках.

След това добавих и останалото количество прясно мляко, киселото мляко, захарта, солта и олиото. Разбърках. Постепенно прибавих брашното към сместа. Замесих меко тесто.

След това го оставих завито и на топло за 20 - 25 мин да втаса.

През това време нарязах на тънко шпека. Маслините ги нарязах на дребно и настъргах кашкавала.

Готовото тесто за пица разделих на три равни части. Двете ги замразих.

Останалото тесто разточих на тънка кора. Прехвърлих го в тава, застлана с хартия за печене.

Блата за пицата намазах с домашна лютеница. Отгоре подредих нарязания шпек. Порсих с маслините, царевицата и кашкавала.

Пекох домашната пица в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, за около 20 - 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: