Начин на приготвяне
Обелена тиква се рендосва на едро. В купа се смесва канела и грис.
Тахан халва се нарязва на малки парченца, но може и на ренде.
Приготвя се плънка, като в купа се разбиват яйцата със захарта.
Прибавяме кисело мляко с разбит в него бакпулвер да шупне, ванилия и олио.
Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре втора кора, намазва се с плънка 3-4 с.л., отгоре поръсвам тиква и 1 с.л. грис и парченца тахан халва.
Навива се на руло и нареждам в тава.
Нарязва се парчета, полива се с олио и печем тиквеника в загрята фурна 170°C до златисто.
Изважда се поръсваме с пудра захар и може да нападате.
При добро желание може да се намаже с захарен сироп от вода и захар, но и така ми хареса този тиквеник с тахан халва и плънка, защото е мек и вкусен!