Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пълнени кюфтета с гарнитура

Пълнени кюфтета с гарнитура

Пълнени кюфтета с гарнитура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
26/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Не може само на кюфтета да ни каните - щом ще има кюфтета, трябва хем да са пълнени, хем с гарнитура"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • вода - 30 мл
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • лук - 1 - 2 глава
  • магданоз
  • чубрица
  • олио - за пържене
  • плънка
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • моркови - сварен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с продуктите и подправки и оставяме да престои за 30 минути.

После топим ръце в студена вода и оформяме 10 топчета. Нарязват се парчета краставичка, кашкавал и сварен морков.

В чиния се разстила топче кайма, в средата поставяме парчета от плънката и оформяме като кебапче с леко заострен връх.

Освен галета в каймата отгоре отново се поръсват с нея.

Загрява се олио с 3 бобени зърна, да не поема много олио, и пържим на 5 степен от всички страни до апетитна коричка.

Пържените кюфтета се сервират се с гарнитурата от картофена салата с морков, майонеза, пресен лук, кисели краставички, магданоз.

Добър апетит с тези пълнени кюфтета с гарнитура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: