Мазурки

Ваня Ли
Ваня Ли
Новак
10/07/2013
"Често ги приготвяме с децата, а после всички с удоволствие ги хапваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 113
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • масло - 125 г (1 пак.)
  • пудра захар - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • мармалад - 200 г по избор
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 4 от яйцата твърдо и отделяме само жълтъците.

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Добавяме претритите през цедка жълтъци и последния суров жълтък. При непрекъснато бъркане добавяме и брашното и замесваме меко тесто, което прибираме за 1-2 часа в хладилник.

Разточваме охладеното тесто на кора с дебелина около 0.5 сантиметра. Изрязваме четен брой кръгчета или други форми, като на половината от тях правим и дупка по средата.

Тестените кръгчета се пекат в намаслена тава в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Готовите цели кръгчета се намазват с мармалада. Поръсват се с малко пудра захар и отгоре се залепва по едно от изрязаните кръгчета.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар