Мазурки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Мазурки2 / 2
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Често ги приготвяме с децата, а после всички с удоволствие ги хапваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • масло - 125 г (1 пак.)
  • пудра захар - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • мармалад - 200 г по избор
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 4 от яйцата твърдо и отделяме само жълтъците.

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Добавяме претритите през цедка жълтъци и последния суров жълтък. При непрекъснато бъркане добавяме и брашното и замесваме меко тесто, което прибираме за 1-2 часа в хладилник.

Разточваме охладеното тесто на кора с дебелина около 0.5 сантиметра. Изрязваме четен брой кръгчета или други форми, като на половината от тях правим и дупка по средата.

Тестените кръгчета се пекат в намаслена тава в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Готовите цели кръгчета се намазват с мармалада. Поръсват се с малко пудра захар и отгоре се залепва по едно от изрязаните кръгчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: