Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Яйцата и захарта разбиваме с миксер до гъст крем. Пресяваме брашното, солта и бакпулвера с цедка. Прибавяме към кашата.
Нарязваме сушените плодове на дребно парченца. Използваме кайсии, фурми, сливи. Добавяме светлите дребни стафиди с кехлибарен цвят 50 гр. и другите 50 гр. тъмни стафиди едри Джъмбо ги нарязваме.
Объркваме всички с щпатула. Получава се гъста смес.
Тава с диаметър 25 см се взема.
Покриваме с хартия или мажем с масло и поръсваме с брашно.
Изливаме сместа и заглаждаме с щпатулата да стане гладко отгоре. Печем на 170 градуса до готовност за 25 мин. Пробваме с клечка дали е готов сладкишът с плодове.
Вадим го и като леко изстине, поръсваме по желание с пудра захар с помощта на цедка.
Режем на парчета сладкиша Мазурка и поднасяме с кафе. Мек, вкусен, с аромат на плодове.