Сладкиш Мазурка

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Сладкиш Мазурка
Снимка: Veselina
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Режем сладкиша Мазурка на парчета и поднасяме с кафе. Мек, вкусен, с аромат на плодове."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 160 г
  • сол - 1 щ.
  • бакпулвер - 8 г
  • брашно - 200 г
  • стафиди - 150 г тъмни Джъмбо и светли
  • сушени плодове - 200 г - фурми, кайсии, сливи
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Яйцата и захарта разбиваме с миксер до гъст крем. Пресяваме брашното, солта и бакпулвера с цедка. Прибавяме към кашата.

Нарязваме сушените плодове на дребно парченца. Използваме кайсии, фурми, сливи. Добавяме светлите дребни стафиди с кехлибарен цвят 50 гр. и другите 50 гр. тъмни стафиди едри Джъмбо ги нарязваме.

Объркваме всички с щпатула. Получава се гъста смес.

Тава с диаметър 25 см се взема.

Покриваме с хартия или мажем с масло и поръсваме с брашно.

Изливаме сместа и заглаждаме с щпатулата да стане гладко отгоре. Печем на 170 градуса до готовност за 25 мин. Пробваме с клечка дали е готов сладкишът с плодове.

Вадим го и като леко изстине, поръсваме по желание с пудра захар с помощта на цедка.

Режем на парчета сладкиша Мазурка и поднасяме с кафе. Мек, вкусен, с аромат на плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: