Родопски сарми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
11/07/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 322
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кисела зелка или попарени листа свежо зеле
  • свинско месо - 1 кг обезкостено
  • мас - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете до омекване зелевите листа, които предварително сте почистили от месести части при нужда. Останалото зеле нарежете ситно.

Накълцайте лука и го задушете в разтопената мазнина. След това добавете нарязаното със сатър на ситни късчета свинско и запържете и него. Овкусете със сол.

Напълнете зелевите листа с плънката, като навсякъде слагате по 2-3 зърна черен пипер.

Завитите сарми подреждайте в тенджера, на дъното на която сте сложили накълцаното зеле. Долейте равни количества вода или зелев сок (или смес от двете) - течността да покрие продуктите.

Затиснете отгоре с чиния и сложете родопските сарми да се варят на слаб огън, докато останат на мазнина.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар