Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини със семена, червен пипер и хималайска сол

Гризини със семена, червен пипер и хималайска сол

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Гризини със семена, червен пипер и хималайска сол
Снимка: Veselina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Чудно бирено мезе"

Необходими Продукти

  • амонячна сода - 2/3 бр.
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - колкото поеме
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • хималайска сол
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 2 - 3 капки
  • жълтъци - 1 бр.
  • червен пипер
  • сусам - бял
  • черен сусам
  • ким
  • маргарин - 130 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме 1 яйце. Прибавяме 1 ч.л сол. В една супена лъжица капваме 2-3 капки оцет.

Амонячната сода я шупваме в оцета. След като шупне, я слагаме при яйцето. Отмерваме си 1 ч.ч. прясно мляко. Добавяме прясното мляко в купата. Всичко объркваме с лъжица.

На стайна температура сме оставили да се размекне маргаринът. Прибавяме маргарина и пак разбъркваме. Прибавяме на части от брашното. Трябва да се получи меко тесто.

Набрашняваме си масата и го месим пак. Разточваме тестото върху посипана с брашно маса. За да ни е по лесно, можем да го разделим на 3 части.

Всяка част я разточваме в приблизително правоъгълна форма с дебелина 5-6 мм и режем с кръгло къдраво ножче на ленти.

От дозата излизат 2 тави от фурната.

Застиламе тавата с хартия за печене. Редим лентите. В чиния на купчинки си слагаме бял сусам, черен сусам, ким, червен пипер за удобство. Разбиваме в купичка жълтъка.

Мажем гризините с разбит жълтък с четка и поръсваме с бял сусам, черен сусам, ким, черевен пипер и хималайска сол по възможност, която преди това си смиламе с мелничка. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Не бухват много при печенето.

Гризините със семена, червен пипер и хималайска сол са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: