Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Мезета»Печен слънчоглед с хималайска фина сол

Печен слънчоглед с хималайска фина сол

Печен слънчоглед с хималайска фина сол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
11 мин.
Порции
3
"И както обичаше да казва баба, ако слънчогледът не е изпечен с фина хималайска сол - зян е"

Необходими Продукти

  • слънчогледови семки - 300 г небелени
  • хималайска сол - 3 ч.л. пълни, фина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно измиваме слънчогледовите семки в гевгир.

Разстиламе ги в голяма плоска тава, сипваме хималайската сол и хубаво разбъркваме с дървена равна бъркалка.

Зареждаме ги в малка фурна с нисък реотан и включваме на 200 градуса.

Наглеждат се често с разбърквания. И според печката Ви ще са готови някъде около 10-та минута.

Хрупкавият печен слънчоглед е готов.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: