Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиран карфиол в буркани с хималайска сол

Консервиран карфиол в буркани с хималайска сол

Консервиран карфиол в буркани с хималайска сол
Снимка: Илиана Първанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Ето как да се запасите с карфиол през зимата - за да ви бъде под ръка по всяко време"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средно голяма глава / зелка
  • вода - 2 л
  • хималайска сол - 10 ч.л. равни
  • буркани - 10 бр. малки, по 360 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупваме карфиола на малки главички, като преди това сме премахнали, ако има наранена и по-тъмна част по повърхността на зелката.

Измиваме, отцеждаме от излишна вода и разпределяме в измитите и подсушени буркани.

Уплътняваме до гърлото. Сипваме на всяко бурканче по 1 равна чаена лъжичка. Заливаме със студена вода до пръстена на буркана, така че да покрива карфиола.

Затваряме плътно капачките и в дълбока тенджера, покрити с вода ги оставяме да се варят. След като заври водата засичаме 30 минути и бурканчетата са готови!

Изваждаме ги с помощта на специалните щипки за буркани, и ги обръщаме с капачките надолу, докато изстинат!

Лесна и бърза за приготвяне зимнина с любимия на всички – емблематичен за есента карфиол!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: