Начин на приготвяне
Сипваме маята в топлата вода. Добавяме захарта и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути.
Пресяваме брашното в тава. Добавяме солта, зехтина и водата с маята. Замесваме гладко тесто и го оставяме за 1 час да втаса.
Кипваме водата за варенето и добавяме захарта.
Разрязваме тестото на 12 части и от тях оформяме гевреци. Пускаме ги във врящата вода и изчакваме да изплуват.
Изваждаме гевреците първо в чиния и след това ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.
Намазваме ги отгоре с малко зехтин.
Печем гевреците в загрята фурна на 200 градуса 20 минути до леко покафеняване.
Варените гевреци с лимец и хималайска сол са готови.