Начин на приготвяне
Врящата вода подправяме със солта и шарлана. Сипваме нарязаните на дребно ряпа, картофи и моркови (пожелание можем и да ги рендосаме). След 5 минути добавяме и лука, чушките и зелените домати, отново нарязани на ситно.
След малко овкусяваме с куркумата, кориандъра, черния пипер, джоджена, червения пипер и кафява тръстикова захар на кристали. Добавяме към супата карфиола, начупен на малки бонзайчета, и накъсаните пресни листа босилек.
Слагаме капака на тенджерката и оставяме да ври, докато се сготвят всички съставки.
Дръпваме от котлона и след 3 минутки можем да включим пасатора. Пасираме старателно и внимателно, до нежна, гладка консистенция.
Есенната крем супа с карфиол е готова!
Поднасяме зеленчуковата супа сгряващо топла, като поръсваме с току-що изпечени крутони!
Бележка: За поднасяне са използвани билкови крутони от пълнозърнест хляб с шарлан, хималайска сол и подправки.
Коментари