Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Еклерово руло със сметанов крем

Еклерово руло със сметанов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Еклерово руло със сметанов крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Знаем, че мечтите се сбъдват, защото на света съществува това еклерово руло, а то е нашата сбъдната мечта"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 130 г
  • вода - 150 мл
  • брашно - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • сметана - 400 г
  • ягоди - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка налейте водата, сложете кравето масло и щипка сол. Преместете съда на котлона и щом течноста заври изсипете брашното наведнъж. Бъркайте докато тестото се отдели от стените на съда.

Отстранете от огъня, изчакайте 5 мин., добавете една с.л. прясно мляко и започнете да прибавяте яйцата едно по едно като бъркате енергично с дървена лъжица.

В голямата тава на печката застелете хартия за печене. Изсипете тестото и подравнете. Не е необходимо да е подравнено еднакво, при печенето то се надува неравномерно, нещо нормално за този вид тесто.

Изпечете блата в предварително загрята на 180 гр. фурна за около 20 мин.

Веднага след изваждането на тавата от фурната обърнете изпечения блат върху памучна кърпа. Навийте на руло. НЕ стягайте!

Разбийте сметаната. Разгънете напълно охладеното руло и го намажете на дебело, поръсете с дребно нарязани ягоди и завийте отново на руло. С останалата сметана и ягоди измажете и украсете еклеровото руло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: