Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав и гладък крем. В друга купа пресейте брашното с щипка сол, една чаена лъжичка бакпулвер и какаото.
На малки порции прибавете сухата смес към яйчената, бъркайки внимателно отдолу нагоре, за да не спадне сместа. Застелете голяма тава с хартия за печене.
Изсипете кексовата смес и подравнете. Изпечете блата за 5-8 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Извадете готовия блат и веднага обърнете върху памучна кърпа. Отстранете хартията.
Навийте на руло заедно с кърпата. Оставете блата да се охлади напълно.
Сварете кафе, подсладете го с една супена лъжица захар.
Разбийте на пухкав крем сметаната с две супени лъжици пудра захар. Към нея прибавете Филаделфията. Хомогенизирайте добре. Развийте охладения блат.
Сиропирайте с кафето и намажете обилно със сметановия крем. Поръсете с шоколадови капки или настърган шоколад. Оставете си от крема за измазване на рулото. Завийте отново блата. Измажете рулото.
Поръсете с какао и украсете по ваш вкус. Хубаво е сладкото руло да престои поне 2-3 часа преди да консумирате.
Да ви е сладко!