Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Хрупкава сладко-кисела туршийка с карфиол

Хрупкава сладко-кисела туршийка с карфиол

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Хрупкава сладко-кисела туршийка с карфиол
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
03/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 (малка) глава
  • камби - 1 кг (червени и зелени)
  • моркови - 1 кг
  • целина - 2 - 3 стръка (по желание 1 глава)
  • добавка за туршии - 1 пакетче (Пикант фикс - сладко кисела на Йоткер)
  • ябълков оцет - 300 мл
  • захар - 150 г
  • вода - 1800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и нарежете на средни парчета, а карфиола на розички. Напълнете бурканите по ваш избор (на редове или разбъркани).

В тенджера смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта.

Така получената марината сложете на котлона и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато.

След като заври опитайте и ако има нужда, според вкуса ви, можете да добавите още захар, сол или оцет.

Залейте зеленчуците, затворете с капачки и обърнете за около 10 минути.

Готовите буркани съхранявайте на тъмно и прохладно място, няколко дни можете да разклащате бурканите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: