Начин на приготвяне
Измиваме си добре лютите чушки, като надупчваме всяка една.
В тавата от печката си поставяме хартия за печене и ги нареждаме.
Поставяме в печката и печем на 180 °C.
Когато печем, ги обръщаме и от другата страна.
Изваждаме ги и оставяме на страна.
Започваме да си приготвяме марината, като в дълбок съд си изсипваме оцета, прибавяме захарта, солта, разбъркваме добре и оставяме да кипне.
След като заври, изключваме котлона и добавяме в марината морковите, които предварително сме изчистили и нарязали на колелца, чесъна, пожелание магданоза, копър и накрая чушките.
Разбъркваме всичко това и оставяме за около 3 минути да престоят.
Докато е още топло, пълним в буркани, разпределяме марината и затваряме с капачка .
Обръщаме бурканите с люти чушки с капачката надолу, завиваме с кърпа и оставяме така, докато изстинат.
След около 4 часа ги обръщаме обратно и лютите чушки в сладко-кисела марината са готови за зимата.