Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Люти чушки в сладко-кисела марината

Люти чушки в сладко-кисела марината

Люти чушки в сладко-кисела марината
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Ето как да си приготвите най-апетитните люти чушки за зимата - тайната е в маринатата"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1, 5 кг
  • захар - 15 с.л
  • сол - 5 ч.л
  • оцет - 700 мл 6%
  • моркови - 5 бр.
  • чесън - 2 глави
  • магданоз - по желание
  • копър - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре лютите чушки, като надупчваме всяка една.

В тавата от печката си поставяме хартия за печене и ги нареждаме.

Поставяме в печката и печем на 180 °C.

Когато печем, ги обръщаме и от другата страна.

Изваждаме ги и оставяме на страна.

Започваме да си приготвяме марината, като в дълбок съд си изсипваме оцета, прибавяме захарта, солта, разбъркваме добре и оставяме да кипне.

След като заври, изключваме котлона и добавяме в марината морковите, които предварително сме изчистили и нарязали на колелца, чесъна, пожелание магданоза, копър и накрая чушките.

Разбъркваме всичко това и оставяме за около 3 минути да престоят.

Докато е още топло, пълним в буркани, разпределяме марината и затваряме с капачка .

Обръщаме бурканите с люти чушки с капачката надолу, завиваме с кърпа и оставяме така, докато изстинат.

След около 4 часа ги обръщаме обратно и лютите чушки в сладко-кисела марината са готови за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: