Пухкави питки с кисело мляко

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
03/11/2019
"Меки и топли питки, които са чудесна идея за закуска "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126 293
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджеража смесете киселото мляко, водата и олиото. Добавете захарта, разбъркайте и затоплете леко сместа на котлона. Премахнете от котлона и добавете натрошената прясна мая, разбъркайте до пълното й разтваряне.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте. Към него прибавете течната смес и замесете меко тесто.

Покрийте тестото със стреч фолио и оставете на топло място за 30 минути. Постелете тава с хартия за печене, оформете от тестото топки колкото голямо яйце и ги наредете на разстояние една от друга в тавата.

Оставете така за около 10 минути да се отпуснат питките, докато нагрее фурната на 180 градуса.

Намажете малките питки с разбито яйце и поръсете със семена, печете до златист загар и до суха клечка.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
За хубаво тесто използвайте това:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Тези питки са подходящи за всякакви поводи. Получиха се много сполучливи.
5
0