Начин на приготвяне
Изсипете брашното в по-дълбока купа, добавете солта, бакпулвера и разбъркайте. Добавете разтопения маргарин, киселото мляко и замесете тесто. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 30 минути.
Разстелете тестото върху набрашнена работна повърхност и с точилка го разточете на голям кръг.
Извадете питките с кръгла форма (или чаша).
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Намажете ги с разбитото яйце и ги поръсете със сусама.
Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Извадете готовите малки питки от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят.
Сервирайте питките с кисело мляко и им се насладете.