Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гъши дроб с боровинков сос

Гъши дроб с боровинков сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Гъши дроб с боровинков сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Специални ястия за специалните моменти - защото не бива да правим компромис с вкуса, нали"

Необходими Продукти

  • пащърнак - 2 бр.
  • гъши дроб - 4 - 6 котлета
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • боровинки - 3/4 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • бульон - 1/2 ч.ч.
  • бял пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пащърнака и го нарежете на тънки филийки. Сложете го да се свари в подсолена вода, след това го отцедете и го пюрирайте. Добавете млякото и го варете на котлона, докато се получи хомогенено пюре. Овкусете го със сол и бял пипер.

В отделен съд на котлона сложете боровинките и маслото да се задушат и долейте бульона. Намалете котлона и оставете да къкри, докато се редуцира течността. Така приготвеният боровинков сос оставете да изстине. При желание може да го претриете през цедка, за да се получи по-фин.

Посолете парчетата гъши дроб и ги поръсете с черен пипер. Загрейте тиган с незалепващо покритие и изпържете дроба за по 1 минута от всяка страна.

В подходящи чинии направете канапе от пюрето от пащърнак, отгоре разположете по парче гъши дроб и полейте около него с боровинковия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Роро
Роро
аууу, нещо страшно :)))))
02.02.2015 12:46