Печени пилешки шийки на фурна

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Новак
52
18
59
05/11/2019
"Може би не посягате към тях всеки път, щом ги видите в магазина, но след тази рецепта за пилешки шийки е твърде вероятно да промените мнението си за тях "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки шийки - 500 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. едър, сушен
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шийките се накисват в студена вода и се оставят за 20-тина минути на студено.

Слагат се в тенджера с вода, докато кипнат, изхвърля се първата вода, изплакват се хубаво и се слагат отново в нова вода да се варят до готовност, като се отпенва пяната с решетъчна лъжица.

Като се сварят, се нареждат в тавичка, поръсват се с останалите продукти, объркват се хубаво и се пекат в предварително загрята, на 200 градуса фурна до зачервяване.

Може да се изпекат и на скара или барбекю, но тогава количеството мазнина за печените пилешки шийки трябва да се увеличи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар