Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Вкусна супичка от пилешки шийки

Вкусна супичка от пилешки шийки

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Вкусна супичка от пилешки шийки
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Така вкусната супичка от пилешки шийки върви идеално с няколко пукани чушлета от буркан"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр., нарязани на кубчета
  • моркови - 1 бр. нарендосани на едро ренде
  • пилешки шийки - 500 г пресни
  • лук - 2 глави кромид, нарязани на ситно
  • фиде - по желание
  • магданоз - 1 - 2 стръка, нарязани на ситно
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • яйца - 1 бр. (за застройката)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тенджера слагаме пилешките шийки и наливаме вода достатъчно, за да ги покрие. Добавяме кубчето пилешки бульон.

Слагаме тенджерата на средно загрят котлон и оставяме да заври.

След това намаляваме огъня и оставяме да ври около 20-30 минути, докато шийките се сварят. Добавяме нарязаните картофи и моркови към бульона.

Варим, докато зеленчуците станат меки. Ако използваме фиде, го прибавяме и него към пилешката супа, като го варим според указанията на опаковката.

Добавяме нарязания кромид лук към супата и оставяме да ври още няколко минути.

Заемаме се със застройката. В малка купичка разбиваме яйцето. Малко по малко и постепенно прибавяме около 1/2 чаша от горещата супа към разбитото яйце, като непрекъснато разбъркваме.

Внимателно сипваме сместа от яйцето и супата обратно в тенджерата, като постоянно разбъркваме с лъжица. Добавяме малко сол на вкус.

Връщаме тенджерата на котлона само за кратко, докато супата се затопли и се смесят всички вкусове.

Преди сервиране прибавяме нарязания магданоз за аромат и свежест.

Така вкусната супичка от пилешки шийки е вече готова за консумация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: