Начин на приготвяне
В голям тенджера слагаме пилешките шийки и наливаме вода достатъчно, за да ги покрие. Добавяме кубчето пилешки бульон.
Слагаме тенджерата на средно загрят котлон и оставяме да заври.
След това намаляваме огъня и оставяме да ври около 20-30 минути, докато шийките се сварят. Добавяме нарязаните картофи и моркови към бульона.
Варим, докато зеленчуците станат меки. Ако използваме фиде, го прибавяме и него към пилешката супа, като го варим според указанията на опаковката.
Добавяме нарязания кромид лук към супата и оставяме да ври още няколко минути.
Заемаме се със застройката. В малка купичка разбиваме яйцето. Малко по малко и постепенно прибавяме около 1/2 чаша от горещата супа към разбитото яйце, като непрекъснато разбъркваме.
Внимателно сипваме сместа от яйцето и супата обратно в тенджерата, като постоянно разбъркваме с лъжица. Добавяме малко сол на вкус.
Връщаме тенджерата на котлона само за кратко, докато супата се затопли и се смесят всички вкусове.
Преди сервиране прибавяме нарязания магданоз за аромат и свежест.
Така вкусната супичка от пилешки шийки е вече готова за консумация!