Начин на приготвяне
Залейте пилешките шийки с около 1.5 л студена подсолена вода, кипнете и варете на тих огън до пълното им сваряване. Извадете шийките, отделете месото, а бульонът прецедете.
Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук, моркова, чушката и целината. Когато зеленчуците омекнат, е време да добавите прецедения бульон и ситно нарязания домат. Подправете супата с черен пипер и чубрица и варете около 20 минути на тих огън.
Сложете фидето и пилешкото месо и варете още 10 минути. Ако супата ви се стори прекалено гъста, може да долеете още гореща вода.
Отстранете готовата супа от огъня. Пригответе застройка от яйцето, което сте разбили добре с малко вода, брашното и киселото мляко. Внимателно я добавете към супата при непрекъснато бъркане, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. По желание може да капнете няколко прясно отцеден лимонов сок.
Коментари
Ще я пробвам.