Начин на приготвяне
Сварете пилешките шийки в подсолена вода. Извадете ги и обезкостете. Бульонът прецедете.
В тенджерка налейте чашка зехтин и запържете нарязаните на ситно лук и морков. Добавете месото от шийките и налейте прецедения бульон.
Сварете домашната пилешка супа до готовност на зеленчуците. Прибавете шепа начупено фиде и доварете за около 6-8 мин. Овкусете с наситнен естрагон и магданоз.
В купа разбийте за кратко жълтъка с няколко супени лъжици кисело мляко. Прибавете черпак от топлата пилешка супа с фиде, и върнете застройката в тенджерата. При поднасяне на супата с пилешки шийки и фиде поръсете с щипка черен пипер.
Да ви е сладко!