Новогодишна капама в гювеч

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Новак
55
18
59
05/11/2019
"На това му се вика добро начало на Новата година - с вкусна капама и приятна компания "
Приготвяне60 мин.
Готвене270 мин.
Общо330 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 668
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се подготвят - киселото зеле се нарязва на парчета, свинският бут - на стекове, телешкият суджук - на колелца, сланината и беконът - на дебели филийки.

В голям объл гювеч най-отдолу се поставят парчета кисело зеле на 1 ред плътно, следва 1/3 от ориза, цялото количество свински бут, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Продължава се нареждането: отново ред кисело зеле, отново 1/3 от ориза, цялото количество пилешки бутчета, пак се посолява и поръсва с черен пипер.

Отново ред кисело зеле, цялото количество суджук, сол, черен пипер, отново ред кисело зеле, последната третина ориз, цялото количество бекон, сланина, отново сол и черен пипер.

Подредбата завършва с ред кисело зеле, хубаво натъпкано отгоре и отстрани. Наливат се водата и червеното вино и гювечът се слага в студена фурна, която се включва на 200 градуса.

Капамата в гювеч се пече така, докато заври, след това температурата се намалява на 150°C и се засичат 3 часа, след което фурната се изключва, но новогодишната капама в гювеч се оставя да поизстине в нея.

При сервирането се постарайте на порция капама да има от всеки вид месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар