Начин на приготвяне
Добре почистените свински крачета се заливат със студена вода и се кипват. Варят се около 30 минути на тих огън. Лукът се нарязва на едро, а чесънът се разделя на скилидки, които не се белят.
На дъното на подходящ гювеч сложете половината лук и чесън. Отгоре сложете свинските крачета и добавете останалите лук и чесън.
Подправете със солта, дафинов лист, черен и червен пипер. Добавете виното и оцета и залейте с бульона от варенето на крачетата до нивото на продуктите.
Капамата се слага в студена фурна и се пече около 2 часа и половина. Поднася се с хубаво домашно червено вино.
Да ви е вкусно!
Свинските крачета капама в глинен гювеч са готови.
Източник: Рени Дончева от Кулинарна мрежа
Коментари
Но не знам дали трябва да се нарича капама.