Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Капама»Новогодишна капама в гювеч

Новогодишна капама в гювеч

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Новогодишна капама в гювеч
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
270 мин.
Общо
330 мин.
Порции
5
"На това му се вика добро начало на Новата година - с вкусна капама и приятна компания"

Необходими Продукти

  • свински бут - 500 г
  • пилешки бутчета - 10 долни
  • сланина - 200 г
  • бекон - 200 г пушен свински
  • телешки суджук - 300 г суров
  • кисело зеле - 1 бр. зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л. за цялото количество ядене
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се подготвят - киселото зеле се нарязва на парчета, свинският бут - на стекове, телешкият суджук - на колелца, сланината и беконът - на дебели филийки.

В голям объл гювеч най-отдолу се поставят парчета кисело зеле на 1 ред плътно, следва 1/3 от ориза, цялото количество свински бут, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Продължава се нареждането: отново ред кисело зеле, отново 1/3 от ориза, цялото количество пилешки бутчета, пак се посолява и поръсва с черен пипер.

Отново ред кисело зеле, цялото количество суджук, сол, черен пипер, отново ред кисело зеле, последната третина ориз, цялото количество бекон, сланина, отново сол и черен пипер.

Подредбата завършва с ред кисело зеле, хубаво натъпкано отгоре и отстрани. Наливат се водата и червеното вино и гювечът се слага в студена фурна, която се включва на 200 градуса.

Капамата в гювеч се пече така, докато заври, след това температурата се намалява на 150°C и се засичат 3 часа, след което фурната се изключва, но новогодишната капама в гювеч се оставя да поизстине в нея.

При сервирането се постарайте на порция капама да има от всеки вид месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: