Македонска капама

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Македонска капама1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
340 мин.
Порции
6
"Хубавите неща в живота изискват постоянство и търпение, най-вкусните ястия също!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч. печурки
  • моркови - 2 бр.
  • кисело зеле - 1 глава
  • свинско месо - 4 бр. пържоли от врат
  • кайма - 1/2 кг. или суров суджук
  • лук - 2 - 3 глави
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и се пълни с предварително приготвената плънка от ориза, гъбите, морковите, запържени и овкусени.

В голям глинен съд се слага върху 2-3 зелеви листа напълненото пиле по гръб. Около него се разполагат вратните пържоли, суровия суджук или кюфтенца, приготвени от каймата.

На около се реди и нарязано на дребно кисело зеле, подправено с червен пипер. Отгоре се слагат 2-3 зелеви листа. Налива се малко зелев сок и чашата червено вино.

Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: