Начин на приготвяне
Докато водата в тенджерата заври, подготвяме зеленчуците. Лукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца.
Сипваме ги във врящата вода с шарлан (1с.л.) и хималайска сол, а след тях е ред на соевите хапки и пълнозърнестите спагети - счупени на две.
Разбъркваме, за да не се слепват спагетите. Прибавяме и чушките, лапада (лопуш), спанака и киселеца - на ситно нарязани. Подправяме с черен пипер смлян, червен пипер, кориандър, джинджифил на прах, кимион, чубрица, босилек сушен, естрагон и на ситно нарязан магданоз.
Разбъркваме, докато се сварят спагетите и си поемат водата.
Сипваме ги в дълбока правоъгълна тава и ги разстиламе. Заливаме равномерно със заливката, за която сме разбъркали яйцата с киселото мляко, щипка сода, хималайска сол, куркума и чубрица.
Печем здравословните спагети на 200 градуса до златист цвят, за около 25-30 минути.
Нарязваме на порции - 4 или 6. Сервираме топло и украсено със стръкчета джоджен!
Много вкусни спагети на фурна без месо!
Приятен апетит!
Чудно Вкусно!